Corona maatregelen

Corona maatregelen

Dit zijn de Corona regels ?

 

 Sporten met 2 mag!

Goed nieuws voor jullie en ons, we gaan aangepast door met buiten sporten. Ik zal het hieronder uitleggen en het daaronder kort samenvatten.

Ten eerste willen wij, net als iedereen, meehelpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. We willen ervoor zorgen dat jullie en de trainers veilig, verantwoord -zonder besmettingsgevaar- kunnen trainen. Dat staat bij ons op nummer 1.

We gaan de trainingen zo inrichten zodat dat mogelijk is. En dat jullie de nodige beweging in de buitenlucht kunnen krijgen en fit kunnen blijven. De RIVM zegt dat bootcampen of  buiten sporten mag in groepjes van 2 exclusief instructeur. 

RIVM:

Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.

We gaan vanaf morgen (maandag 20 december) in tijdsblokken van 5 tot 10 minuten werken. Per tijdsblok kunnen maximaal 2 mensen zich inschrijven. Als je aankomt bij de trainer krijg je een warming up en instructie over de les die je samen met je maatje gaat doen. Je krijgt de les ter plekke geappt in de vorm van een link naar Youtube of een pdf les (dus neem je gsm mee!). De les zal zonder sportspullen zijn maar als je een matje mee wil nemen voor een plank of een buikspier oefening zorg dat je die in een rugtas stopt of zoiets zodat je kan lopen/joggen door de wijk heen.

Als je tijdsblok voorbij is krijg je van de trainer de opdracht om 3-5 minuten te rennen of te wandelen van de plek af. Na die 3-5 minuten ben je niet meer op de start locatie maar ergens in de wijk waar je de samen de les gaat doen die je hebt gekregen. De les zal ongeveer 30 minuten duren, je bent natuurlijk vrij om samen daarna nog wat extra's te doen maar wij willen het overzichtelijk en helder houden zodat iedereen de les kan volgen. Na de les ga je rechtstreeks naar huis. Het rooster wordt opnieuw ingericht en alle vaste boekingen gaan eruit. Je moet je dus opnieuw inschrijven. Let op! Zorg dat je op tijd bent want het is een strak schema anders lopen we vast met de volgende 2.

 Overdag (tot 17 uur) mogen we wel allemaal tegelijk sporten verdeeld in groepjes van 2 op afstand tot elkaar. 

Kickboksen

Ook het kickboksen zal aangepast doorgaan. Dus neem je bokshandschoenen mee! Je hoort van de trainer hoe de les er voor jou uit gaat zien.

Tijdsblokken

We bepalen de lengte van de tijdsblokken aan de grote van de groepen. Met maximaal 12 mensen zullen we tijdsblokken van 10 minuten maken en als het meer is dan 12 blokken van 5 minuten. In Bunnik op de maandagvond zal de les iets eerder starten om iedereen op tijd te kunnen laten starten. 

Late, volle lessen

Voor de late volle lessen (maandagavond 21 uur Wielingenplein en woensdagavond Zeist 21 uur) zal er van 20.30-21.00 uur een trainer bijkomen. Zodat het laatste tweetal uiterlijk om 21.30 uur vertrekt.

Zelfstandigheid

Deze manier van trainen vraagt meer van jullie zelfstandigheid maar dat kunnen jullie! En als je vragen hebt stel ze tijdens je tijdsblok. Met z'n tweeen verwacht ik dat je er goed uitkomt en we zullen de les simpel en helder opzetten. Het doel is om jullie zo gezond en fit als mogelijk door deze tijd heen te slepen! Voor de mensen die deze manier van trainen niet willen hebben we extra zoom lessen en wat altijd kan is 1 van de 150 workouts doen die we tijdens de vorige lockdown hebben gemaakt op Youtube van bootcamp, pilates, yoga, hiit tot wasopvouw bootcamp. Kijk op: https://www.youtube.com/channel/UCLUzZcefwnxbb38sNlSiMnQ

Zoom Yoga Pilates gaat door

We zijn vanaf de vorige avondlockdown de lessen die binnen waren (yoga en Pilates) via Zoom gaan aanbieden dus daar gaan we mee door. Deze lessen worden zeer enthousiast ontvangen dus doe vooral een keertje mee. Schrijf je in in het rooster en je ontvangt 15 minuten van te voren de Zoom link over de email.

Woensdag van 20.30-21.30 uur Yoga van Jip

Donderdag van 19.45-20.45 uur Yoga & Pilates combinatie van Niki

Extra Zoom

Om jullie wat extra aan te bieden in deze rare tijd (ook goed om het thuiswerken te onderbreken) en voor mensen die de nieuwe manier van sporten niet fijn vinden, zal ik Zoom lessen aanbieden. Bij minimaal 3 deelnemers gaat de les door. 

Maandag van 12.30-13.00 uur: 30 minuten Bootcamp (met of zonder springen)

Woensdag van 12.30-13.00 uur: 30 minuten Yoga

Vrijdag van 12.30-13.00 uur : 30 minuten Bootcamp (met of zonder springen)

Oudejaarstraining gaat door

We zijn aan het bedenken of we de oudejaarstraining met een gezin of tweetal toch door kunnen laten gaan. Ik denk dat jullie een soort sportspeurtocht krijgen....maar dat zal ik in een volgende nieuwsbrief verder uitwerken.

Samengevat:

-Tot 17 tegelijkertijd sporten in 2-tallen

-Tijdsblokken van 5-10 minuten (schrijf je in en kom op tijd)!

- Les ter plekke via what's app op je gsm (neem gsm mee!)

- Les zelfstandig uit te voeren met maatje op een willekeurige plek in de wijk (maar niet op de startocatie) 

-Na de les ga je rechtstreeks naar huis (dus niet blijven hangen in de kroeg;)

-We bieden overdag extra zoom lessen aan

-Volle late lessen starten eerder met extra trainer.

-Je houdt tenminste anderhalve meter afstand van de de trainer en je maatje

-We zullen zorgen dat de lessen zonder sportspullen zijn, als je een matje wilt meenemen doe die dan in een rugtas of iets dergelijks zodat je kan joggen/lopen door de wijk.

-Neem bokshandschoenen mee naar de kickbokstraining

-Oudejaarstraining gaat aangepast door dus schrijf je gratis in.