Wist je dat pilates veel voordelen heeft voor je lichaam? Het zorgt ervoor dat je flexibeler wordt en het versterkt je (core) spieren, je lichaamshouding en spieruithoudingsvermogen. Ook helpt het bij herstel van een blessure. Bij Sporten voor je Deur kun je in Utrecht terecht voor pilates lessen.

 

Je lichaam versoepelen en versterken kan met pilates. Het is een bewegingsleer die je geestelijke en lichamelijke gezondheid verbetert. Hierbij gebruik je het hele lichaam en worden alle oefeningen gestart vanuit de core spieren. Daarnaast heeft pilates nog een aantal voordelen. Doordat je elke spier met volle aandacht aanspant, verbeter je de concentratie. Ook voor je ademhaling is pilates een goede oefening. Doordat er goed wordt doorgeademd, is er voldoende zuurstof om de oefeningen door te komen.

 

Het verschil tussen yoga en pilates

Yoga en pilates zijn allebei bewegingsvormen met een lage intensiteit. Ze zorgen ervoor dat jij blessurevrij kan sporten. Toch zit er wel een verschil tussen deze twee oefeningen. Pilates is namelijk meer gericht op de core en kracht. Yoga is daarentegen meer gericht op flexibiliteit en stabiliteit. De trainingen vullen elkaar aan om goed en veilig te sporten.

 

Varianten van pilates

Er zijn verschillende variaties op pilates oefeningen. Te beginnen bij de roll up. Bij deze oefening ga je op je rug liggen en strek je je armen achter je hoofd. Adem diep en kom met je schouders en hoofd omhoog. Neem je armen hierin mee. Breng je vingers vervolgens naar je voeten en adem uit. Zorg er tijdens deze oefening voor dat je rug rond blijft en ga terug naar de beginpositie.

 

De single leg oefening is goed voor je buikspieren. Dit voer je uit door op de grond te liggen, je buikspieren aan te spannen en je helemaal uit te strekken. Breng je rechterbeen omhoog tot deze recht boven je heup staat. Draai vervolgens grote rondjes naar beneden met dit been. Eerst tien keer rechts en daarna links. Wissel na iedere set van been.

 

Wil je je onderrug versterken? Probeer dan eens glute bridges uit. De oefening kun je uitvoeren door op je rug te liggen met gebogen knieën. Druk je hakken in de grond en duw je heupen omhoog terwijl je voeten blijven staan. Maak een rechte lijn van je heupen, knieën en schouders. Span je bilspieren aan zonder je rug te overstrekken. Als je bovenaan bent, zak dan weer terug naar de beginpositie.

 

Lenig worden en de spieren bij je dijen versterken, kan met the high stretch. Ga op je knieën zitten en zorg ervoor dat deze recht onder je bovenlichaam staan. Strek je armen naar voren en breng ze op schouderhoogte. Buig je bovenlichaam vervolgens 45 graden naar achter en beweeg je armen mee met deze beweging. Als je de oefening hebt voltooid, ga je weer terug naar de starthouding en doe je het een aantal keer opnieuw.

 

Pilates bij Sporten voor je Deur

Benieuwd of pilates iets voor jou is? Bij Sporten voor je Deur worden er pilates lessen in Utrecht gegeven. Naast dat het veel voordelen heeft, zoals het versterken van je spieren en lichaamshouding, is dit ook een mooie aanvulling op de bootcamplessen. In het najaar en de winter zijn de lessen in de zaal en in het voorjaar en zomer gaan we naar buiten. Ook voor yoga ben je bij Sporten voor je Deur in Utrecht aan het juiste adres. Ben je benieuwd naar deze lessen in Utrecht? Probeer dan een gratis proefles uit!

 

Ga naar https://sportenvoorjedeur.nl/lesrooster/   kies een les naar keuze en kies een gratis proefweek.