De buitenlucht is één grote sporthal. Buiten zijn en bewegen is niet alleen leuk maar ook nog eens gezond. Bij Sporten voor je Deur kun je in de buitenlucht én laagdrempelig sporten in Utrecht. Na een uur intensief bewegen voel je je weer fit en energiek. Wie wil dat nou niet?

Positieve voordelen

Bewegen in de buitenlucht maakt je blijer. Dit komt omdat de buitenlucht en natuur ervoor zorgen dat je een ontspannen gevoel krijgt en daardoor verdwijnt stress. Ook stimuleert het buiten sporten jouw creativiteit. Dit komt omdat fysieke inspanning de hersenen trainen om flexibeler te worden.

Door buiten te sporten doe je veel meer vitamine D op. Dit draagt bij aan sterkere botten. En wist je dat blootstelling aan voldoende licht voor een beter slaapritme zorgt? Buitenlicht helpt je namelijk bij het afstellen van je biologische klok en je hormoonhuishouding. Als je overdag veel buiten bent geweest, maak je in de avond meer melatonine – ook wel het slaaphormoon – aan. Hierdoor slaap je veel beter. Hup naar buiten dus!

Pak de winterdip aan

We kennen het allemaal, de winterdip. Toch kun je dit vrij eenvoudig voorkomen. Buitenlicht heeft namelijk een verband met de kans op een depressie. Dankzij het zon- en daglicht wordt de aanmaak van serotonine in de huid gestimuleerd. Serotonine, ook wel de neurotransmitter genoemd, heeft een positief effect op onze stemming. Daarom is het in de winter een goed plan om toch even lekker naar buiten te gaan en een frisse neus te halen.

Afvallen door buiten bewegen

Buiten sporten werkt goed voor de motivatie. Het is namelijk een stuk leuker, prettiger en fijner om rondjes te rennen in het park of op een matje in het gras wat oefeningen te. Daarnaast zorgt de kou – vooral in deze winterperiode – ervoor dat je sneller afvalt. Dit komt omdat de lage omgevingstemperatuur het bruine vetweefsel aanzet tot het verbranden van lichaamsvet. Hierdoor val je sneller af.

Buiten sporten heeft dus veel voordelen. Je maakt vitamine D aan, slaapt veel beter, het voorkomt een winterdip, je wordt creatiever, het is goed voor de motivatie en je valt er ook nog eens mee af. Genoeg redenen om ook lekker buiten te gaan sporten.

Variërende en uitdagende trainingen

Bij Sporten voor je Deur staat buiten sporten op nummer één. Lekker in de buitenlucht, gezond én laagdrempelig sporten in Utrecht onder begeleiding van een enthousiaste en inspirerende trainer. En dat op loopafstand van je huis of werk! Op een tijdstip dat jou uitkomt. Gezelligheid wordt daarnaast gecombineerd met een wekelijks variërend en uitdagend programma. Sporten voor je Deur biedt namelijk meer dan 40 trainingen aan.

Na een uur intensief sporten voel je je weer fit en energiek. Wie wil dat nou niet? Probeer gratis een training uit en ervaar het zelf! Kijk voor meer informatie op https://sportenvoorjedeur.nl/

Nog meer lezen over buiten sporten? Klink dan hier