Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Henk & Cathrien

Henk (73) en Cathrien (73) zijn trouwe deelnemers bij Sporten Voor je Deur. Zij zijn ook de oudste van hun 50+ groep en doen al mee met de lessen vanaf het begin in mei 2015. Henk en Cathrien vinden Sporten Voor je Deur: fitness, gezelligheid en conditie.

Bootcamp Utrecht‘’Dat miste ik een beetje’’
Cathrien trainde toen zij in Den Haag woonde iedere week met een groepje buiten. Toen zij naar Utrecht verhuisde merkte dat ze het sporten miste. In Utrecht besloot Cathrien door te gaan met yoga, dit heeft zij altijd al gedaan. Op een dag kwam er iemand bij de yogales met flyers van Sporten Voor je Deur. Cathrien en Henk gingen ‘op proef’ een keertje kijken, en zij zijn er nog steeds bij!

“Leuke groep”
Cathrien en Henk beschrijven de lessen als “een gezellige vaste afspraak, elke zaterdag, met een leuke groep die elkaar ook nog wat te vertellen heeft. Na de les drinken we koffie, en wisselen we tips uit, over films en over boeken. De belangstellingen blijken aardig parallel te lopen’’. Af en toe zien de deelnemers elkaar buiten de lessen om, zoals wanneer iemand van de groep met zijn koor optreedt, of incidenteel bij een van de deelnemers thuis. Sommige deelnemers waren al bevriend voordat de groep bestond. De groep heeft zelfs een groeps-weekendje Frankrijk achter zich.

Bewegen is gezond
Of de bootcamplessen bijdragen aan de fitheid? “Ik denk het wel, want zo nu en dan houd ik er een lichte spierpijn aan over, dus dat beschouw ik maar als een teken dat het iets doet”. Naast de lessen van Sporten Voor je Deur lopen Henk en Cathrien 1 á 2 keer in de week hard, dat is in elk geval het streven. En nog wat yoga, lichaam en geest in beweging dus.

Cathrien: advies
Cathrien: ‘’Ik ben er van overtuigd dat bewegen ook goed is voor het soepel houden van je geest. En als je bij ouder worden daarmee te gauw zou stoppen, is het heel moeilijk om dat weer in te halen en weer op niveau te komen. Gewoon doen dus, altijd al natuurlijk, en bij ouder worden helemaal, want anders zak je meteen weg.’’

Ook samen fit worden?
Lijkt het je ook leuk om in jouw buurt, samen met een groep enthousiaste mensen te gaan sporten?
Bekijk de website van Sporten voor je Deur, woon een gratis proefles bij en kijk of Sporten voor je Deur ook iets is voor jou. Tot dan!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly