Wat ben ik trots! Een 8,8 voor de trainingen van Sporten Voor je Deur. De enquete, die we in oktober 2022 hebben gehouden onder de leden, levert mooie resultaten op en geeft een goed beeld van de wensen en ontwikkelingen van Sporten Voor je Deur. Hieronder een samenvatting van de resultaten. Veel dank voor het invullen! 108 (van de 410 leden) deelnemers hebben de moeite genomen om dit te doen. Daar zijn we super blij mee! We willen weten wat jullie willen en of we op koers blijven. En daar is deze jaarlijkse enquete een belangrijk onderdeel van. 

Inhoud Enquete

De enquete gaat o.a. over de inhoud en opzet van de trainingen en de kwaliteit van de trainers van Sporten Voor je Deur. Er zijn vragen gesteld als: Is er voldoende variatie in de training/les, wat vind je van het niveau van de training, word je voldoende fysiek uitgedaagd, word je sterker en/of fitter (bij yoga misschien ontspannen) van de training, motiveert de trainer je voldoende, word je fysiek uitgedaagd, geeft de trainer voldoende duidelijke sturing en/of leiding, Hoe vind je de begeleiding. wordt er voldoende gelet op de uitvoering van de oefeningen en worden er zo nodig alternatieve oefeningen aangeboden. En ook worden suggesties en aanvullingen gevraagd.

Opvallende resultaten enquete

Op de vraag: wat voor cijfer geef je de trainingen scoren we opvallend hoog; een 8,8. Dat geeft een beeld van de waardering van de lessen en natuurlijk de kwaliteit van de trainers. En een 8,5 voor de vraag of mensen met een glimlach naar huis gaan:). Dat is één van onze belangrijke pijlers, dus daar krijgen wij ook een glimlach van;):). Een 8,4 voor de variatie van de training. Of mensen voldoende worden uitgedaagd scoort een 8,1. Ten opzichte van de andere reseltaten, is die laatste zeker eentje waar we meer in willen gaan doen. Iedereen op z’n eigen niveau uitdagen, is één van de speerpunten van dit jaar

96% voelt zich fitter en sterker, top resultaat!

Maar liefst 96% voelt zich sterker en fitter van 1 tot 2 trainingen per week. Dat is een heel mooi resultaat. Het bewijst dat je je al beter voelt met 1X per week deelname. Ik vind het een verrassend resultaat want ik had niet verwacht dat het zoveel kan doen. Opmerkelijk is dat 51 mensen zich krachtiger/sterker voelen en 49 mensen een betere conditie ervaren en heel vaak is het een combinatie van die twee elementen.

Wat mensen zeggen is: ik heb meer spieren gekregen en kan de oefeningen beter volhouden, meer conditie sterker in armen en benen, ik slaap beter, minder rugklachten en sterk lijf, betere conditie tijdens het hardlopen, voel me beter minder vermoeid, Yoga: sterker lijf meer flexibiliteit en minder fysieke klachten perfect met de combinatie met Bootcamp waarbij ik een betere conditie krijg en fitter wordt, ik ga met een glimlach naar huis echt een momentje voor mezelf de tijd vliegt voorbij. En zo kan ik wel doorgaan, heel mooi en fijn!

Hoge score voor de trainers

Wat doen ze het goed en wat ben ik trots op ze; de trainers van Sporten Voor je Deur. Gemiddelde score een 8,6, wauw! Vragen die we hebben gesteld zijn: motiveert de trainer voldoende gemiddelde score: 8,6. Voldoende sturing en leiding een 8,6. Wordt er voldoende op de uitvoering gelet en worden er alternatieven geboden: 8,4. Vooral dat laatste punt vinden wij bij Sporten Voor je Deur belangrijk. Iedereen moet mee kunnen doen en zich niet te veel gepushed voelen., Daarom bieden wij standaard alternatieven aan. We willen je veilig door de training leiden en we willen je uitdagen op eigen niveau. Aan dit punt blijven we werken. 

Reacties over de trainers zijn: er zit veel variatie in de training, je wordt voldoende uitgedaagd, positief meedenkend aanstekelijk enthousiasme, haar aanmoediging pushed mij verder dan ik dacht te kunnen, super enthousiast en houdt de vaart en enthousiasme er goed in, goede combinatie van duidelijke structuur, humor en positieve feedback, fijne trainer heeft oog voor groepssamenstelling en sfeer, geeft goede uitleg en let erop dat je het goed uitvoert, alleen maar lof hele leuke uitdagende mensen. Mooie reacties voor het geweldige team dat we hebben, bedankt voor jullie inzet! We houden de kwaliteit in de gaten en hebben 2x per jaar bijscholing. We zullen ook bij de lessen langskomen. Fijn dat het zo goed gaat. Wij houden het in de gaten.

Tips en andere feedback

We hebben ook gevraagd of jullie nog tips hebben. Daar krijgen we natuurlijk veel verschillende antwoorden op. Samengevat willen mensen soms meer opties op een specifieke locatie, soms een extra les van bijvoorbeeld de full body workout. Meer aanbod in het zomerrooster kwam een paar keer terug (die nemen we mee voor volgende zomer). We zullen jullie wensen serieus bekijken. Laat het vooral weten aan je trainer wat wil, dan komt het vanzelf bij mij terecht. En als er meer mensen iets graag willen, kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

We zullen jullie via de nieuwsbrief op hoogte houden van alle ontwikkelingen, uh maar nu blijkt uit de enquete dat maar 34 van de 108 de maandelijke nieuwsbrief leest…haha, een puntje van aandacht, hoe we dat beter kunnen doen;)

Alle soorten trainingen kan je vinden op: https://sportenvoorjedeur.nl/trainingen

Meer weten over Sporten Voor je Deur? Kijk op de website https://sportenvoorjedeur.nl/