Ankelien van Move your Bussiness en Lotte van Kookatelier Lot komen met iets nieuws; De actieve borrelbox. In deze blog wordt de Actieve borrelbox verder toegelicht aan de hand van een interview met de twee dames!

Inhoud van de box

De Actieve borrel box bestaat uit een aantal onderdelen. Een quiz met algemene vragen, een proeverij met vragen over eten maar ook bewegen en vragen over het bewegen. Mensen krijgen een pakket thuisgestuurd met een slotje erop en moeten gaandeweg de vragen van de quiz goed hebben zodat zij steeds een cijfertje krijgen om het slotje te openen. Na de quiz kan het borrelpakket dan geopend worden en kan er lekker geborreld worden met elkaar.

Maar waar het vooral om draait is natuurlijk lekker eten en samen bewegen want dat geeft plezier en energie. Dus worden er oefeningen gedaan als; wat is het record planken? Daarna moet natuurlijk eerst iedereen de plank (buikspieroefening) zelf uitproberen. Ook moeten mensen iets over zichzelf vertellen in de vorm van; heb ik ooit…? En dan waar of niet waar. Dan krijg je leuke dingen als heeft Piet met de Elfstedentocht meegedaan? Of heeft Marietje op ballet gezeten vroeger? Iets wat lachen is maar waardoor je elkaar ook beter leert kennen. En er moet geproefd worden, met een blinddoek op. Er zijn 3 bakjes met lekkere smaakjes erin die je probeert te raden, het lijk dan op iets heel bekends… maar dat is het niet!

De borrelboxen worden gemaakt door Lotte met lekkers uit haar Kookatelier met vegetarische producten. De boxen zijn buiten de koelkast houdbaar doordat er geen vlees in is verwerkt en omdat de tapenades van olijven en op basis van olijfolie zijn gemaakt.

Kijk hier een kort filmpje over de actieve borrel!

Het ontstaan van de box

Ankelien ging een lekker broodje halen in de delicatesse winkel van Lotte toen zij samen, buiten op het bankje voor het atelier, in gesprek raakten. Ankelien vertelde dat ze zoekende was naar hoe zij op een leuke manier mensen online in beweging kon brengen en Lotte vertelde dat zij door deze corona crisis heel wat borrelinkomsten misliep doordat haar terras niet meer open mocht en doordat er geen evenementen meer zijn waar zij kan cateren met haar bedrijf. Zo kwamen de dames tot een gezamenlijk idee: De Actieve Borrelbox.  Deze box geeft allerlei manieren om mensen in beweging te brengen in en in combinatie met een borrel maak je het laagdrempelig voor iedereen om te bewegen. Een beetje van Ankelien en een beetje van Lotte.

Wat meer over de oprichters

Mijn naam is Lotte Timmermans en ik heb een tratoria in Culemborg; Kookatelier Lot. Ik ben op 1 september 2019 in Culemborg begonnen als cateringbedrijf waarin wij de catering verzorgden voor evenementen boven de 25 mensen. In maart 2020 begon de coronacrisis en na een tijd werden alle evenementen geschrapt dus toen zijn wij overgestapt op maaltijdservice, iedere dag zijn wij zelf aan het koken om heerlijke maaltijden te maken die dan thuisbezorgd worden. Deze zomer konden de restaurants weer open dus toen hebben wij ook een terras gehad voor de deur waar mensen heerlijk in de zon van ons eten konden genieten. Dit najaar moest helaas het terras weer van de straat en zijn wij weer verdergegaan met onze maaltijdservice. Daarnaast heb ik nu ook mijn eigen delicatesse winkel voor lekkere broodjes en borrelhapjes en maak ik borrelboxen. Mijn producten zijn 80% vegetarisch en ik maak alles zelf.

En mijn naam is Ankelien Barkman, eigenaresse van Move Your Business en Sporten voor je Deur. Move Your Business richt zich op de vitaliteit en welzijn van werknemers. Het doel is om werknemers in beweging te krijgen, zowel online in huis als op kantoor. Sporten voor je Deur is een bootcamp club waarmee je letterlijk voor de deur kan sporten, in regio Utrecht en omstreken.

Lotte en Ankelien kennen elkaar al vanaf hun studententijd. Daar waren zij collega’s en werkten samen bij café Springhaver in Utrecht. Een aantal jaar later kwamen zij elkaar weer tegen toen hun zoons bevriend met elkaar raakten op dezelfde basisschool.

‘Je doet wat, praat wat, eet wat en drinkt wat’

Het product is voor bedrijven maar ook voor families of leuk als je elkaar juist niet zoveel te vertellen hebt online. Door deze borrel heb je toch een samen momentje. Samen iets doen is makkelijker dan samen praten online. Iets leuks waar je van gaat lachen en over na kunt praten en daarom een goede tool om mensen bij elkaar te krijgen, of om elkaar op een laagdrempelige manier beter te leren kennen;

  • Je doet wat
  • Eet wat
  • Drinkt wat
  • Praat wat

Het is dan ook belangrijk om mensen bij elkaar te houden op leuke manier.

Geïnteresseerd? Hier te bestellen!

De boxen zijn te bestellen via Ankelien. Zij doet het hele inhoudelijk programma, ze is de quizmaster en verzorgt de vragen, opdrachten en leidt iedereen door het programma heen, online natuurlijk. De borrelboxen worden besteld bij Lotte en weer bezorgd bij de bedrijven of particulieren.