Een lange online meeting gehad, weinig geslapen, komen de muren thuis op je af, heb je regelmatig energiedips of last van je schouders, nek of rug van al het computeren? Bewegen helpt!  Krijg meer energie en ontspanning tijdens het werk door de Active Workbreaks van Ankelien.

Verschillende Active Workbreaks

De Active Workbreaks bestaan uit verschillende workbreaks. We hebben een half uur Mediyoga, dit is een kwartier yoga en een kwartier Meditatie/Minfulness, dit doen we na de lunch op dinsdag en donderdag om 13:00 uur. Daarnaast bieden we Energieboosts aan waarbij je niet gaat zweten. Deze duren tussen de 5 tot 10 minuten. Ook kunnen we tijdens een zoommeeting online komen met een Active Break om iedereen weer te laten bruisen van energie.

Belang van tussendoor bewegen

Bewegen tijdens het (zittende) werk is erg belangrijk omdat te lang stil zitten ten koste gaat van je gezondheid. Daarnaast geeft bewegen energie. Daarom is het nodig dat je tussendoor oefeningen doet als: rekken en strekken, yoga, ontspanningsoefeningen en mindfullness. Daarna kan je vol energie/ontspannen weer door kan gaan met werken.

Bewegen voor thuiswerkers

De Active Workbreaks zijn ontstaan omdat het voor iedereen die werkt belangrijk is om tussendoor te bewegen, op welke manier dan ook. Maar door corona werken veel mensen thuis en uit onderzoek is gebleken dat zij veel last hebben van fysieke klachten, spanningen en/of slecht slapen. Voor deze groep is het dus nog belangrijker dat ze structureel tijdens het werk bewegen of ontspannen.

Het effect van de workbreaks

De effecten van het Active Workbreaks zijn ook onderzocht en de energieboosts geven een directe energieverhoging van 33% (eigen onderzoek onder Rabobankmedewerkers).  Ontspanning als de Mediyoga  zorgt ervoor dat de ademhaling rustiger wordt, spierspanning afneemt en je immuunsysteem wordt versterkt.

Tijden en prijzen

  Maandag Dinsdag Donderdag Donderdag
Soort workbreak Energieboost Mediyoga Mediyoga Energieboost
Tijd 14:30 uur 13:00 uur 13:00 uur 14:30 uur
Duur 5 tot 10 minuten 30 minuten 30 minuten 5 tot 10 minuten
Waar te vinden Via Zoom Via Zoom Via Zoom Via Zoom
Prijs €4,- / 1 credit €5,- / 1 credit €5,- / 1 credit €4,- / 1 credit

*Niet leden kunnen een 10 rittenkaart kopen. €40 voor de Energieboosts en €50,- voor de Mediyoga.

*Voor leden zijn de kosten van de Workbreaks 1 credit. Mensen die een onbeperkt abonnement hebben mogen hier ook aan meedoen.

Aanmelden voor een gratis proefles of voor de aankoop van een cursuskaart via https://www.sportenvoorjedeur.nl account aanmaken en het product kopen of een gratis proefles boeken.

Wil je alvast zelf ervaren hoe Mediyoga in zijn werk gaat? Kijk dan dit filmpje en doe lekker mee!

Wil je ook met buiten sporten meedoen?

Sporten voor je Deur is er voor iedereen: mannen, vrouwen, jong en oud.  Iedereen die een proefles heeft afgerond ontvangt dan ook een gratis Decathlon giftcard t.w.v. € 5. De giftcard is vrij te besteden bij één van de Decathlon winkels in Utrecht.

Nieuwsgierig geworden? Meld je vrijblijvend aan voor een gratis proefles!