Sporten voor je Deur en Fort aan de Klop hebben een superleuke samenwerking! Sporten voor je Deur verzorgt sportlessen op het terrein van Fort aan de Klop. Wil je weten hoe deze lessen eruit zien, waarom we gaan samenwerken en wanneer de lessen zijn? Om antwoord te krijgen op deze vragen interviewde ik Titia Tijmstra die verantwoordelijk is voor de communicatie bij Fort aan de Klop. Hieronder lees je er alles over!

Waarom deze samenwerking?

Titia legt uit: “Ons eiland is groot en groen. Alle ruimte dus voor leuke activiteiten in de buitenlucht. Vorig jaar zijn we begonnen met Terraseiland, het ruimste terras van Utrecht, met een grote buitenkeuken en 300 zitplaatsen. Dat was een groot succes en dit seizoen bouwen we het verder uit, met een breder aanbod aan festivalfood en activiteiten. Voor het onderdeel Sport & Spel op onze activiteitenagenda zochten wij onder andere een aanbieder van sportlessen die bij ons past.”

Sporten voor je Deur en Fort aan de Klop passen goed bij elkaar

“Op ’t fort komen mensen samen om elkaar te ontmoeten.”, vervolgt Titia. “We maken het onze gasten graag gemakkelijk en naar de zin. En we organiseren graag iets leuks, want we houden van plezier maken. Zie daar de grootste overeenkomsten met Sporten voor je Deur: want ook jullie concept brengt mensen in beweging en met elkaar in contact. Gewoon voor hun eigen deur. Of voor de fortdeur kan nu ook elke donderdag van 19.15-20.10 met Pump Bootcamp meedoen. Krachttraining op muziek. Echt een aanrader om wat sterker te worden!

Plezier voor ouder en kind

Elke eerste zaterdag van de maand 9.30 tot 10:15 uur biedt Sporten voor je Deur ouder-kindsport aan bij Fort aan de Klop, omdat gezinnen graag op het fort komen voor een hapje en drankje of een evenement. Voorheen organiseerde ’t fort onder andere het Kinderkunst Theaterfestival en Familiefestival Kermis de Klop. Nu een groot festival er even niet in zit, vullen zij de agenda met verschillende culturele activiteiten en sport & spel. Zo is er het hele seizoen toch wat te doen voor jong en oud.
Titia: “Bovendien weten wij uit ervaring dat kleine kinderen vaak vroeg wakker en actief zijn, ook in het weekend. Tegen tienen hebben ouders er al bijna een halve dag op zitten en dan willen ze graag naar buiten. Sport op het fort voor ouders met peuters en kleuters leek ons daarom een heel goed idee.”   

Waarom Fort aan de Klop?

Fort aan de Klop is een groene horecalocatie aan de rand van de stad Utrecht. Een heerlijke plek om er even helemaal uit te zijn, met een festivalachtige sfeer. Een plaats waar mensen samenkomen, of het nu is voor een bezoek aan het Terraseiland, een vergadering, een weekendje weg of een culturele of sportieve activiteit.
“We koesteren onze historische locatie en vinden dat groen ook groen moet blijven. Daarom gebruiken we zo veel mogelijk verantwoorde (streek)producten en werken we nauw samen met Local2Local, de biologische slager en het visgilde.”

Titia vat het mooi samen: “Jullie zoeken geschikte plekken om het lesaanbod van Sporten voor je Deur uit te breiden. Wij hebben een geweldige locatie om buiten te sporten én een agenda te vullen met leuke activiteiten. Win-win! Daarnaast hebben we allemaal hetzelfde doel voor ogen: mensen samenbrengen en ze een fijne tijd bezorgen. Dat kan toch alleen maar een succes worden?” 

Ook meedoen? Klik hier om aan te melden via Sporten voor je Deur!

In de buitenlucht werken aan de opbouw van je spieren en je conditie. Doe mee aan de bootcamp van Sporten voor je Deur.

Wanneer: Iedere donderdagavond van 19.15 tot 20.10 uur
Voor wie: Iedereen die met plezier buiten aan kracht en conditie wil werken
Prijs: Na een gratis proefles koop je een strippenkaart voor € 110,- (10 lessen, 4 maanden geldig) of een maandabonnement voor € 30,95 (1 x per week) of € 35,95 (onbeperkt).

Agenda Fort aan de Klop: https://www.fortaandeklop.com/agenda/bootcamp/

Is jouw kind ook altijd vroeg wakker en móet je op zaterdagochtend echt naar buiten? Kom samen sporten voor de deur van ons fort.

Wanneer: Iedere eerste zaterdag van de maand van 9.30 tot 10.15 uur. 2 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september 2022
Voor wie: Ouders met kinderen van 2 tot 6 jaar
Prijs: €15,- losse les of strippenkaart 5X €65,- (hele seizoen t/m september geldig), leden van Sporten Voor je Deur doen mee voor 1 credit. 

Agenda Fort aan de Klop: https://www.fortaandeklop.com/agenda/ouder-kindsport/

Ontspannen op t’ Fort met Yoga

Wanneer: Om de week (even weken)  zaterdag van 9.30-10.20: 9 en 23 april, 7 en 21 mei, 4 en 18 juni, 2, 16 en 30 juli, 13 en 27 augustus, 10 september 2022

Voor wie: Iedereen die met plezier buiten sport en heerlijk wil rekken en strekken met een fijne yogales

Prijs: 15,- losse les of strippenkaart 5X €65,- (hele seizoen t/m september geldig), leden van Sporten Voor je Deur doen mee voor 1 credit.  Wil je ook aan andere lessen van Svjd meedoen dan kan je ook een strippenkaart voor € 110,- (10 lessen, 4 maanden geldig) kopen of een maandabonnement voor € 30,95 (1 x per week) of € 35,95 (onbeperkt) aanschaffen.