Soms komt Sporten Voor je Deur in de media. Dit keer in zoiszuilen wij bestaan 7 jaar! :Sporten Voor je Deur bestaat 7 jaar!: Zo is Zuilen .

 

Sporten Voor je Deur bestaat 7 jaar!

DOOR FLEUR VAN EEUWIJK  

Sporten voor je Deur bestaat zeven jaar. Oprichtster Ankelien Barkman is hiermee begonnen om het sporten voor iedereen laagdrempelig en toegankelijk te maken. Daarom kunnen leden letterlijk en figuurlijk sporten voor hun deur. “Toen we hiermee begonnen hadden we twee kleine groepen, het was erg spannend of de groei zou doorzetten. Toch bleek de formule een succes en hebben we inmiddels al ruim 400 leden! Het leuke is dat mensen die vanuit Utrecht naar de regio verhuizen zo tevreden zijn dat ze mij mailen of ik daar ook een groep wil beginnen. Zo breidt Sporten voor je deur zich steeds verder uit”, vertelt Ankelien trots.

Sinds vier jaar kunnen de inwoners van Zuilen ook sporten voor hun deur. Iedere dinsdagavond worden daar bootcamp lessen gegeven en iedere donderdagavond zijn er pump bootcamp lessen te volgen. Hierbij wordt er met gewichten gesport.

De enthousiaste Mathilde is er al vanaf het begin bij en vindt vooral de afwisseling heel fijn. “Ankelien begint altijd met een warming-up en gaat daarna verder met cardio, buikspieren en kracht. Soms zit er ook een spelletje tussen waardoor de tijd voorbijvliegt.” Ankelien geeft bijna iedere avond les en vindt het altijd een feest. “Niet om te slijmen, maar we hebben leuke en vrolijke leden waardoor ik altijd weer met een goed gevoel naar huis ga.”

 

Lessen :

Dinsdag 20.30-21.30 Bootcamp Theo Thijssenplein Utrecht

Donderdag: 19.15-20.10 Pump Bootcamp Fort aan de Klop,

Zaterdag: even weken voorjaar Yoga en eerste zaterdag van de maand Ouder-kind sport op ’t Fort.

Fort aan de Klop: https://www.fortaandeklop.com/