Walking Bootcamp

In deze blog interview ik Ria de Peuter, een enthousiaste deelneemster van de Walking Bootcamp. Hier lees je meer over haar ervaringen.

Ria woont samen met haar partner en twee kinderen in de Rivierenwijk. Ze is werkzaam als adviseur oncologische zorg bij het Integraal Kankercentrum Nederland. Ria verteld: “Mijn beroep is toch echt wel een ‘zittend gebeuren’, zeker nu in Corona-tijd alle overleggen digitaal plaatsvinden. Een mooie uitdaging dus, om buiten het werk voldoende beweging mee te pakken”.

 

“Bootcamp en powerwalking”

Hoewel ik de gewone Bootcamp harstikke leuk vind, kan ik vanwege knieklachten niet alle oefeningen meedoen. Om die reden keek ik al langere tijd uit naar de door Ankelien aangekondigde Walking Bootcamp. Zoals het woord al aangeeft: we doen diverse bootcamp oefeningen, maar alle spring- of hardlooponderdelen zitten er niet meer in. Als afwisseling van de oefeningen wordt er gewandeld… En eigenlijk niet gewoon gewandeld, maar alles in een pittig tempo zodat het meer richting powerwalking of snelwandelen gaat.

 

“Veel leuke afwisselende oefeningen”

De Walking Bootcamp bevalt me prima. Waar er tijdens de eerste lessen nog maar 3 of 4 mensen aanhaakten, hebben we tegenwoordig een groep van zeker 8 mensen. Ik vind het altijd heerlijk om buiten te sporten. Met het voetbalveldje aan het Kastelenplantsoen en de nabijgelegen calisthenics-toestellen worden er veel leuke afwisselende oefeningen aangeboden door de immer enthousiaste trainster Ankelien.

 

Allround trainen

Ria geeft aan: “Een echt doel met de lessen heb ik niet. Naast andere activiteiten die ik doe (wandelen, af en toe racefietsen, hardlopen) geeft de Walking Bootcamp mij de kans om wat meer allround te trainen en dat is voor mij eigenlijk de belangrijkste motivatie”.

 

Ria’s mening

De Walking Bootcamp wordt heel leuk aangeboden door de mooie afwisseling van lopen en oefeningen. En…. Na een uurtje heb je ook echt wel het gevoel even gesport te hebben! Daarnaast, creatief en inventief als Ankelien is, kunnen we ook Corona-proof nog lekker doorsporten.

 

Ook mee doen?

Sporten voor je Deur is er voor iedereen: mannen, vrouwen, jong en oud.  Iedereen die een proefles heeft afgerond ontvangt dan ook een gratis Decathlon giftcard t.w.v. € 5. De giftcard is vrij te besteden bij één van de Decathlon winkels in Utrecht.

Nieuwsgierig geworden? Meld je vrijblijvend aan voor een gratis proefles!