Wil je effectief afvallen en een strakker lichaam krijgen? Probeer dan eens kickbokslessen uit. Dit is één van de beste sporten om je doelen te behalen en daarbij is het ook nog eens een leuke manier van bewegen! Iedereen kan het, zowel mannen als vrouwen.

Kickboksen is een vechtsport. De laatste tijd is deze sport steeds populairder aan het worden. Bij de kickbokstrainingen mag je je handen en voeten gebruiken. De lessen worden vaak afgewisseld met stoten en trappen op een persoon waarmee je aan het sparren bent of een bokszak. Hieronder staan vier redenen waarom dit zo goed is voor je lichaam én mind!

1. Leuk en uitdagend

Uitdaging is belangrijk om het sporten vol te houden. Kickboksen is zo’n sport vol uitdaging voor de sportievelingen met pit. Bij Sporten voor je Deur zorgen onze kickbokstrainers er in Utrecht en omgeving voor dat de kickbokstrainingen gevarieerd en uitdagend zijn. Daarbij train je in een groep waardoor het sociale element ook aanwezig is. Samen tot het gaatje gaan en elkaar helpen waar nodig. Dat is het leuke aan kickboksen.

2. Fysieke en mentale kracht

Kickboksen is een bijzondere sport omdat al je spieren aan het werk worden gezet. Je werkt aan je conditie, explosiviteit en kracht van je spieren. Daarbij bouw je tijdens de kickbokslessen ook aan je zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen. De sport maakt je mentaal sterker en zorgt ervoor dat gevoelens als angsten en stress worden verminderd. Dit komt omdat je leert opkomen voor jezelf. De kickbokstrainers van Sporten voor je Deur laten in Utrecht en omgeving zien dat je meer kan dan je denkt en helpen jou (on)bewust om het respect voor jezelf te vergroten.

3. Je verbrandt veel calorieën

Een goede sport om af te vallen is kickboksen. Wist je dat je tijdens een kickbokstraining tussen de 400 en 700 calorieën per uur verbrandt? Dit komt omdat je tijdens de training veel spiergroepen traint. Hierdoor ben je bezig met een full body work-out. Techniek, uithoudingsvermogen, lenigheid, vetverbranding en conditie train je allemaal. En naast dat de kickbokslessen je een enorme energieboost geven, ervaar je de hele week voordelen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd omdat je beweegt en daardoor ben je minder vermoeid en heb je een betere concentratie. Kickboksen zorgt dus voor veel voordelen!

4. Een betere houding

Af en toe last van lichaamsklachten? Of zit je veel voor je werk? Probeer dan eens wat kickbokstrainingen uit. Tijdens deze sport is een goede houding van belang om blessures te voorkomen. Doordat je dankzij de trainingen let op een juiste houding, zal je dit gaan overnemen in je dagelijks leven.

Kickboksen bij Sporten voor je Deur

Kickboksen is dus een full body work-out. Naast het verbranden van calorieën train je ook nog eens iedere spier in je lichaam. De uitdagende training is ideaal voor de sportieveling met pit. Ben jij benieuwd of deze kickbokstraining iets voor jou is? Probeer het dan gratis uit bij Sporten voor je Deur! Meer informatie hierover vind je op https://sportenvoorjedeur.nl/trainingen/kickboksen/