Om tijdens deze Corona tijd nog effectiever buiten te kunnen trainen, op 1,5 meter afstand, hebben we jullie gevraagd en klein sportsetje aan te schaffen. Ik ga in deze blog de voordelen van trainen met een weerstandsband uitleggen. Om thuis ook te trainen heb ik een workout gemaakt met verschillende goede elastiek oefeningen. Doe deze workout van 15 minuten 2X per week en je zult heel snel meer spierkracht ervaren. Echt waar! Bovendien heb je dan thuis ook wat te doen;)

Wat in 1978 in Akron, Ohio, USA met enige gekleurde Latexbanden is begonnen, heeft zich tot het prototype van weerstandsproducten en oefenprogramma’s voor meer kracht, mobiliteit en flexibiliteit ontwikkeld. De band is weer enorm populair!
Dit heeft voornamelijk te maken met dat men dacht dat trainen met fitnessapparatuur veel effectiever zou zijn. Niets is minder waar.
De hoeveelheid spiervezels die geactiveerd wordt en de hoeveelheid kracht van de spiervezels blijkt gewoon gelijk te zijn. Bovendien is het goedkoop en makkelijk mee te nemen…dus ook op vakantie een perfect trainingsmiddel:) Studies hebben tevens aangetoond dat het trainen met weerstandsbanden in even grote mate de spierkracht vergroot en vet vermindert als trainen met machines. Je kunt een weerstandsband kopen bij Decathlon, Bol.com of de verschillende sportwinkels. Een 3 kg weerstandsband is wat wij vaak in de training gebruiken. Kijk voor het goede voorbeeld ook op https://sportenvoorjedeur.nl/sportsetje/

Wil je ook meedoen?

Sporten voor je Deur is er voor iedereen: mannen, vrouwen, jong en oud.  Iedereen die een proefles heeft afgerond ontvangt dan ook een gratis Decathlon giftcard t.w.v. € 5. De giftcard is vrij te besteden bij één van de Decathlon winkels in Utrecht.

Nieuwsgierig geworden? Meld je vrijblijvend aan voor een gratis proefles!